Инфо

23. новембар 2020.23. нов 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Епидемиолошка ситуација и даље веома неповољна

Према последњем званичном извештају за период од 16. до 22. новембра број позитивних на вирус корона у Мачванском округу износи 956 особа. Од поменуте бројке 358 заражених је из Шапца, те је епидемиолошка ситуација и даље нестабилна, саопштио је командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник др Алекдандар Пајић.

-У последњих седам дана имали смо 808 тестирања, а 358 особа је позитивно на вирус. Активно оболелих је 620 на територији града и 377 је у карантину, односно они су били контакти и налазе се у четрнаестодневној изолацији. Када говоримо о образовним установама на територији града, 60 је заражених ученика и 21 наставник, те је само једно одељење је прешло на онлајн наставу, јер има више од једног позитивног ђака на Ковид 19 – истакао је Пајић.

Када је реч о медицинском особљу позитивном на вирус корона у Општој болници „Лаза К. Лазаревић“ , Дому здравља „Др Драга Љочић“ и Заводу за јавно здравље Шабац та бројка износи 30 речено је након редовне седница Штаба.

-У Болници је заражено 12 медицинских радника, у Дому здравља такође 12, и шест из ЗЗЈШ. Током викенда било је више отпуста пацијената него пријама у ОБ и тренутно су хоспитализована 104 пацијента. Беба од 28 дана је на Одељењу педијатрије у ковид зони, стабилног је стања. Такође, у претходна три дана је и мањи број деце која су прегледана.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa