Инфо

23. новембар 2020.23. нов 2020.
Удружење Моја Србија: И у 2021. години 100.000 ваучера за одмор у Србији

Удружење Моја Србија: И у 2021. години 100.000 ваучера за одмор у Србији

Буџетом за 2021. годину, Влада Србије предвидела је издвајање 500 милиона динара за нову акцију субвенционисаног одмора у Србији, што значи да ће основна квота која ће бити понуђена грађанима током наредне године износити 100.000 ваучера, у вредности од по 5.000 динара, објавило је данас Удружење "Моја Србија".

"Веома је битно да у време пандемије, када су онемогућена путовања ван наших граница, становништву олакшамо планирање одмора у Србији. Психолошки притисак који градјани трпе због здравствене опасности и ограниченог рада и кретања, захтева релаксацију и опуштање, које је у овој ситуацији могуће организовати само у нашој земљи", изјавио је представник удружења "Моја Србија" Милан Ристић.
Додао да ће и после пандемије бити потребно да се настави са овом акцијом.

"Многи наши хотелијери и угоститељи су на основу увећане потражње подигли кредите и инвестирали у проширење и унапређење својих смештајних капацитета, па ће бити неопходно да их подржимо и када опасност од короне продје", казао је он.

Из Удружења "Моја Србија", оценили су да се акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији током претходних пет година показала као једна од најисплативијих и најпопуларнијих субвенција у српској привреди, јер домаћи туризам сваке године бележи двоцифрену стопу раста, а увећани приходи од домаћих туриста неминовно доводе и до повећања нивоа инвестиција у туристичку инфраструктуру.

Подсећа се и да је због кризне ситуације, проузроковане пандемијом корона вируса, односно одлуке Владе Србије да у оптицај пусти 560.000 ваучера, ове године постигнут рекорд у броју корисника ове субвенције.

"Позивамо све угоститеље, који намеравају да се укључе у акцију током наредне године, да што пре удју у процедуру пријаве на Листу угоститеља који примају ваучере, коју води Министарство за трговину, туризам и телекомуникације, јер на основу искустава из претходних акција, очекујемо да ће основна квота ваучера бити потрошена у веома кратком временском периоду", рекао је Ристић.
БЕТА

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa