Инфо

24. новембар 2020.24. нов 2020.
СОС Дечија села Србија траже нове СОС родитеље

СОС Дечија села Србија траже нове СОС родитеље

СОС Дечија села Србија објавила су данас да траже нове СОС родитеље који ће "живети у СОС Дечијем селу надомак Краљева, у пространој и модерно опремљеној кући, и са децом и младима заједнички стварати топлу породичну атмосферу неопходну за правилан раст и развој".

"СОС родитељ одгаја и васпитава, пружајући сигурност, љубав и стабилност. Она/он је и хранитељ који о деци брине 24 сата дневно, 365 дана у години, уз помоћ и подршку породичних асистенткиња и стручног тима Дечијег села, укључујући предах за хранитеље (слободне дане и дане одмора), наведено је у саопштењу.

Како је речено, СОС родитељ добија личну надокнаду за хранитељство, има социјално, здравствено и пензионо осигурање, добија материјална средства за трошкове бриге о деци и самостално вођење домаћинства.

Такође, "СОС родитељ живи окружен другим СОС родитељима који, уз међусобну подршку, заједнички граде дом пун љубави за свако дете".

Заинтересованима ће бити организована обука за хранитељсто, коју воде територијално надлежни центри за социјални рада и центар за породични смештај и усвојење, као и смештај и обуку како би се детаљно упознали са овим позивом и начином живота, наведено је у овом позиву-саопшењу.

Како је прецизирано пријаве су могуће телефоном на бројеве +381 65 253 76 65 и +381 65 849 56 52, на мејл адресе karijera@sos-decijasela.rs. и fondacija@sos-decijasela.rs, или попуњавањем он-лине формулара на: www.sos-decijasela.rs.

Више информација доступно је на: https://sos-decijasela.rs/od-ljubavi-se-raste/
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa