Инфо

24. новембар 2020.24. нов 2020.
Мере почеле да дају резултате

Мере почеле да дају резултате

Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Александар Пајић сматра да мере које је Шабац увео увођењем ванредне ситуације дају резултате. Томе у прилог иде чињеница да је пре петнаестак дана Шабац био први у Округу по броју новозаражених на 100.000 становника, а сада је на четвртом месту.

-Први у Мачванском округу смо увели ванредну ситуацију. Мере које смо предузели почињу да дају резултате. Тренутно смо на четвртом месту по броју оболелих у Округу и тај резултат је задовољавајући, иако је епидемиолошка ситуација врло нестабилна. Број од 65 новооболелих у нашем граду је велики, али није забрињавајући. Већином се ради о пацијентима са лакшом клиничком сликом, што се види по броју хоспитализованих у шабачкој Болници. Тај број је и данас 105. Забрињавајућ је повећан број првих прегледа у ковид амбуланти. Јуче је био највећи број првих и контролних прегледа - 350. Међутим, почеле су и респираторне инфекције, па се суграђани и због тога јављају у ковид амбуланту. Имамо два нова ученика на кућном лечењу. Ситуација у образовним установама у Шапцу је изузетно позитивна и само је половина једног одељења на онлајн настави. Када су здравствени радници у питању, у Болници је оболело 15, у Дому здравља 11 и у Заводу за јавно здравље 6. Надамо се њиховом брзом опоравку, рекао је Александар Пајић.



Владан Рашић, шеф Санитарне инспекције, појаснио је уредбу о времену рада привредних субјеката. Уредба почиње да важи од данас и према њој трговинске радње раде до 21.00 сат.

-До 18.00 сати раде: ресторани, кафићи, барови, клубови, трговински центри, позоришта, биоскопи и друге установе културе и кладионице. Све остале делатности раде до 21.00 сат, навео је Рашић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa