Инфо

25. новембар 2020.25. нов 2020.
Image by Free-Photos from Pixabay

Image by Free-Photos from Pixabay

УРИ: Закон без јавне расправе и времена за примедбе

Стручни тим Удружења радника на интернету послао је своје примедбе на измене и допуне Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање и Закона о порезу на доходак грађана, које је крајем прошле недеље предложило Министарство финансија.

"Оба нацрта су објављена на сајту без позива на јавну расправу и образложења, чиме је, сматрамо, прекршен Пословник Владе. За евентуалне примедбе остављен је рок од свега неколико дана, чиме се такође крши тачка Пословника која предвиђа најмање 15 дана за достављање предлога, иницијатива и сугестија", наводе у Удружењу.

Такође су позвали Министарство да поштује сопствени пословник и организује јавну расправу у коју би укључило и представнике радника на интернету.

"Иако се конкретне измене и допуне не односе директно на раднике на интернету, сматрамо да је ово идеална прилика да се отвори дијалог на који упорно позивамо већ дуже од две недеље, откад смо предали своје захтеве Министарству финансија", додаје се у саопштењу.

УРИ је нагласио да је неопходно изменити постојеће и донети нове законе којима би се коначно уредио положај радника на интернету, а затражили су и изузимање те категорије радника од примене поменутих закона до регулисања њиховог статуса, права и обавеза.
Каматица/Нова економија

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa