Инфо

25. новембар 2020.25. нов 2020.
Image by lihuihuiycg from Pixabay

Image by lihuihuiycg from Pixabay

УСПР: Хитно на онлјан наставу

Унија синдиката просветних радника Србије саопштила је данас да тренутно има око 5.000 запослених у школама "ван система", односно заражених вирусом корона или у изолацији, због чега је потребно хитно прећи на онлајн наставу.

"На основу података које смо прикупили у школама Србије, тренутно имамо више од 5.000 запослених ван система (заражени вирусом или у изолацији), а о броју заражене деце да и не говоримо, јер није извршено тестирање деце у већем обиму, што би показало велику зараженост и међу њима", навела је Унија и додала да је испуњена препорука локалним самоуправама за прелазак на онлајн наставу када има више од два одсто заражених.

Унија због тога тражи да је потребно хитно прећи на онлајн наставу и у основним и у средњим школама, тамо где је ситуација критична.

"Посебан акценат би дали на оптерећеност наших учитеља, који од 1. септембра раде у дуплим сменама са две групе ученика, као и са ученицима који масовно прелазе на онлајн наставу. Ово сматрамо врло оправданим, јер подсећамо да је 17. марта при доношењу ванредног стања у земљи комплетан наш образовни систем прешао на онлајн наставу, а зараженост у школама била је у много мањем обиму", додала је Унија.
Агенција Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa