Инфо

25. новембар 2020.25. нов 2020.
фото: Агенција Бета

фото: Агенција Бета

Био једном један Дијего...

Дијего Армандо Марадона је име које говори све чим се изговоре те три речи. Могле би се написати књиге о животу, филм је снимљен, бар један, у песмама је лик и дело преточено у стихове, али све што би рекли већ је свима познато. Данас је последњи пут јединствени шокирао јавност целог света. У 60. години је завршио живот.

Играо је у Аргентинос Јуниорсима, Боки, Барселони, Наполију, Севиљи, Њуелсу, са Аргентином освојио две светске титуле, био је тренер у Аргентини, Емиратима, Мексику, водио репрезентацију своје земље. За неке је најбољи свих времена, а за оне који тако не мисле, свакако је међу два или три. То је био човек одан уживању, пороцима, искрени заљубљеник у Кубу, социјализам, Кастра, Че Геваре.

фото: Агенција Бета


Марадона је јединствени Аргентинац коме се диве и у Бразилу, једини човек коме у Аргентини све, баш све могу опростити, једини фудбалер који има своју верску заједницу, односно заједницу која њега сматра божанством. Готово четвртину века није активан фудбалер, а још фудбалски најталентованија деца добијају надимак по њему широм планете, то је име познато и онима којима ништа друго из фудбала познато није.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa