Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Вучић: Најтежи дан, до јутрос у Србији 47 мртвих од Ковид-19

Данас је најтежи дан за Србију и вероватно ће неколико наредних дана сваки следећи бити најтежи дан, изјавио је председник Србије Александар Вучић у вези са ситуацијом са епидемијом корона вируса.

Вучић је одговарајући на питање новинара након састанка са француским министром за спољну трговину и економску промоцију Франком Ристером у Председништву Србије рекао да је "још јутрос било 47 мртвих што је убедљиво највећи број до сада", као и да је вероватно да ће бити још смртних случајева до 14.00 сати када се прави дневни пресек који се саопштава јавности.

"Ситуација у болницама је за нас ужасно тешка зато што кад примате на преглед свакога дана 10.000 људи. Морате да сместите у болницу 1.000 људи а немате ниједан кревет слободан, јасно је каква је ситуација", рекао је Вучић.
Он је рекао да градња нових болница неће бити довољна за сузбијање епидемије корона вируса и да се, уколико сви не буду дисциплиновани и одговорни "приближавамо катастрофалном сценарију".

На питање о набавци вакцина против корона вируса, Вучић је рекао да се "трудимо да дођемо до вакцина и кроз Ковакс програм и билатерално".

"Разговарамо са свима, постараћемо се, даћемо све од себе да будемо међу првим малим земљама које ће прве значајне количине вакцина да добију", рекао је Вучић.

Он је истакао да ће први да прими вакцину против корона вируса "било која прва да дође и из било које земље".

"Ако не примим вакцину рекли би, видите, вакцина није безбедна", рекао је Вучић.


Извор Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa