Инфо

27. новембар 2020.27. нов 2020.
Нагли пораст броја заражених у Шапцу

Нагли пораст броја заражених у Шапцу

Током последња 24 сата на територији Шапца дошло је до наглог повећања броја новооболелих и тестираних на Ковид 19. Регистровано је чак 113 нових случајева од јуче. Тренутно је у шабачкој Општој болници хоспитализовано 118 пацијената са средње тешком и тешком сликом. На интензивној терапији се налази 11 пацијената, од чега је 6 интубирано, односно на респиратору.

-Ишли смо на то да имамо све више антигенских брзих тестова и да брзо добијемо резултате, да би се сви позитивни изоловали. Имамо много оболелих породица. Изолација сваког позитивног значи да мора да се нађе начина да он буде сам у соби и само да му се доноси храна. Свако његово излажење из собе треба да подразумева маску и рукавице, а након тога и дезинфекцију просторија. Такође, што више проветравања куће или стана. Само на тај начин породице могу да се сачувају, навела је др Драгана Радојичић из Завода за јавно здравље Шабац.



Две позитивне вести долазе из шабачке болнице. Прва је да су два пацијента која су се налазила у јединици интензивне неге боље, а друга да је беба која је на лечење од ковида примљена са само 23 дана старости, заједно са мајком, пуштена кући.

-Из респираторне јединице су, због бољег општег стања, изашла два пацијенте. Један је стар 35 година, а други 47. Пацијенти који су остали у респираторној јединици су стари од 55 година до 74 и сви имају још неке придружене болести, углавном дијабетес, гојазност и хипертензију. Јуче је наш мали херој изашао из Опште болнице на кућно лечење. Дечак и мајка су примљени када је он био стар 23 дана, као симптоматски пацијенти. На задовољство свих нас су излечени. Јавиће се на контролни преглед, рекао је директор Опште болнице др Слободан Поповић.




Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa