Инфо

27. новембар 2020.27. нов 2020.
НСЗ: 7.352 кандидата повезала се с послодавцима у оквиру програма ”Моја прва плата”

НСЗ: 7.352 кандидата повезала се с послодавцима у оквиру програма ”Моја прва плата”

У програму "Моја прва плата" са послодавцима из приватног сектора повезало се 7.352 кандидата, док потписивање уговора о реализацији програма почиње сутра, саопштила је Национална служба за запошљавање (НСЗ).

Како је прецизирано, НСЗ, послодавца и кандидати потписиваће тројни уговор до 14. децембра, а Листа одобрених послодаваца из приватног сектора за реализацију програма "Моја прва плата" налази се на истоименом сајту.

НСЗ је препоручила послодавцима да контактирају кандидате и прецизирају датум почетка програма, од 30. новембра до 14. децембра.

За потребе реализације програма свим кандидатима је обезбедјен наменски текући рачун код банке Поштанска штедионица, без трошкова одржавања рачуна, на које ће се искључиво уплаћивати новчане накнаде.

Влада Србије је данас саопштила да ће на преосталих 2.648 понудјених места прилику да стекну прво радно искуство имати млади који су се школовали за занимања која припадају претежно јавном сектору, као што су области здравства и социјалне заштите.

За послодавце из јавног сектора информација о начину и времену повезивања са кандидатима биће накнадно објављена.

Програм "Моја прва плата" покренула је Влада Србије како би се подстакло оспособљавање младих људи за рад и помогло привреди да лакше додје до потребних кадрова.

Прилику да стекну радно искуство, па и потенцијално будуће заспослење имаће 10.000 младих, у шта ће држава инвестирати две милијарде динара.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa