Инфо

28. новембар 2020.28. нов 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Тиодоровић: Смиривање ситуације од средине децембра, Црни петак ће нас скупо коштати

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић оценио је да ће крајем наредне седмице или од средине децембра доћи до постепеног смиривања епидемиолошке ситуације.

Он је за РТС изјавио да до Нове године треба да дође до уочљивијег пада броја новозаражених и да би Србија у 2021. годину требала да удје "са знатно бољом ситуацијом".

"За потпуно смиривање ситуације ипак је неопходна вакцина... А до пролећа ће морати да трају мере очувања (здравственог) система", казао је Тиодоровић.

Он додаје да ће са становишта попуњености капацитета и стопе умирања, седмица пред нама бити тешка, а највећу опасност види у последицама такозваног "Црног петка", када је велики број грађана због попуста у продавницама стајао у редовима.

"Погледајте запад, погледајте Словенију. Тамо Црни петак није постојао. То не представља ни један промил што се економске користи тиче, а од непроцењиве је штете за организованости здравствене службе и очувања здравља. У овом тренутку је здравље најважније и по цену економије", казао је Тиодоровић.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa