Инфо

28. новембар 2020.28. нов 2020.
Повећан број прегледа, једна особа преминула

Повећан број прегледа, једна особа преминула

Према последњем извештају за претходна 24 сата у Шпацу још 114 особа је позитивно на корона вирус. У општој болници хоспитализовано је 125 пацијената, док је у респираторној јединици њих 13, а шест је интубирано. Нажалост, једна особа је преминула.

-Пацијент који је преминуо је из Богатића, а лечен је у ОБ Шабац. Имали смо 332 прегледа током претходног дана, а 114 суграђана је позитивно. Молим све наше суграђане због изузетно тешке здравствене ситуације да све контакте који нису неопходни да не обављају у наредном периоду и да строго воде рачуна о местима на којима ће се кретати, да носе заштитни опрему, односно маске и рукавице, јер је то тренутно једини начини заштите. Ситуација у граду Шапцу је изузетно озбиљна, али у односу на друге градове није аларманта и све оно што радимо је како не бисмо дошли у безизлазну ситуацију. Тренутно имамо 692 позитивна суграђанина, а са контактима који су у кућној изолацији је 1650, те молим све да схвате озбиљност ситуације и буду одговорни- рекао је командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелних др Александар Пајић након данашњег састанка Штаба.

Да је епидемиолошка ситуација у граду неповољна потврдила је и директорка Дома здравља др Јасмина Станковић и најавила продужен рад Ковид амбуланте како би се смањио период чекања за предглед.

-Рад Ковид амбуланте је продужен и од данас ће радити и викендом од 7 до 20 часова, као и радним данима. Због потреба повећан је и број лекара који ће радити, како бисмо смањили чекање суграђана који имају респираторне тегобе. Током јучерашњег дана евидентиран је највећи број прегледаних до сада од почетка пандемије у Ковид амбуланти, како у служби за Здравствену заштиту одраслих, тако и деце, а то је 376 прегледа. Од укупног броја 63 су детета, те апелујемо на све суграђане да поштују све мере и схвате озбиљност ситуације. Смање окупљања, јер деца преносе инфекцију на одрасле и тако се даље шири – истакла је др Станковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa