Инфо

28. новембар 2020.28. нов 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вућић: СМС порукама лече се оболели у скоро свим земљама Запада

Поводом све учесталијих критика због тога што се новац за лечење деце у Србији прикупља путем СМС порука, председник Србије Александар Вучић је данас изјавио у Нишу да се готово у свим западним земљама новац за такве болеснике такодје прикупља СМС порукама и да то тамо кошта "1.000 пута више" него у Србији.

Вучић је рекао да је у Србији лечење "готово бесплатно", док на Западу "неће ни да вас погледају ако не платите".

Он је истакао да је поносан јер се у Србији последњих година "много тога предузело за оболеле", а посебно за децу оболелу од спиналне мишићне атрофије (СМА).

"Ти који нас критикују, нису давали никаве лекове, а ми смо од јуна 2018. године увели терапију леком 'спинраза' за оболеле од СМА", рекао је он и додао да се тим скупим леком лечи 37 деце у Србији: "у првој години лечења држава треба да плати 540.000 евра, а у свакој наредној години, до краја живота оболелог 270.000 евра", изјавио је он.

Истакао је да држава "покушава да се бави сваким дететом" и казао да се "тражи начин да се помогне" Аники Манић, те је зато министар спољних послова Никола Селаковић синоћ разговарао са својим колегом из Мађарске.

"Верујем да ћемо решити све око одласка у болницу у Будимпешти. Помоћи ће и Мађарска и ми. Обезбедићемо авион који ће Анику пребацити до Будимпеште, пошто не може да путује комерцијалним летом", рекао је Вучић.

Председник Србије је данас био у Нишу поводом приказа оклопних возила која је Русија поклонила Србији.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa