Инфо

2. децембар 2020.2. дец 2020.
Истраживање: Половина младих у Србији незадовољна реакцијом државе на епидемију

Истраживање: Половина младих у Србији незадовољна реакцијом државе на епидемију

Нешто више од 40 одсто младих у Србији незадовољно је реакцијом државе на епидемију корона вируса током ванредног стања а скоро 60 одсто њих незадовољно је поступањем државних органа по окончању ванредног стања, у периоду од маја до септембра, показују данас представљени резултати истраживања Кровне организације младих Србије (КОМС).

Скоро половина испитаника је навела да је током ванредног стања потпуно поштовала мере физичког дистанцирања док је по укидању ванредног стања проценат младих који су поштовали ту меру пао на 19 одсто.
Анкета је показала и да је скоро 65 одсто младих поштовало меру ограничења кретања током ванредног стања а да је по његовом укидању, проценат опао на мање од 30 одсто.

Више од половине анкетираних је оценило да је пандемија негативно утицала на њихово школовање а скоро 30 одсто испитаника није задовољно квалитетом онлајн наставе.

Упитани како је изолација због пандемије утицала на њих, четвртина младих је навела да се осећала јако лоше, 27 одсто да се осећало лоше док је само 6,6 одсто учесника анкете навело да се осећало јако добро, при чему се изолацију теже поднели млади мушкарци од жена.

Више од четвртине испитаника навело је да планира да се исели из Србије, док је 46 одсто одговорило да о томе размишља, али да то још не планира.
БЕТА

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa