Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
Пакетићи за децу са сметњама у развоју
Акција удружења "Да будемо сви једнаки" и Европског центра за екологију

Пакетићи за децу са сметњама у развоју

Поводом Међунaродног дана особа са инвалидитетом удружење "Да будемо сви једнаки" и Европски центар за екологију данас су паковали пакетиће за децу са сметњама у развоју која похађају Основну школу "Свети Сава" и Средњу пољопривредну школу. Пакетиће је донирала фирма "Транском 94" која већ девет година на овај начин улепшава новогодишње празнике деци са сметњама у развоју, као и "Орифлејм тим Шабац".

-Обезбедили смо пакете са здравијом исхраном из палете природних, интегралних и здравих производа, који ће деци омогућити да стекну здраве навике и да живе здравије. Због неповољне ситуације изазване вирусом Ковид 19 пакетићи који су намењени деци која похађају ОШ "Свети Сава" биће подељена када деца крену у редовну наставу или ћемо са родитељима договорити преузимање, навела је Мина Мијаиловић потпредседник удружења "Да будемо сви једнаки".

Шабачко удружење "Да будемо сви једнаки" постоји две године. Тренутно окупљају 63 деце и њихове родитеље.

-Србија се прикључила обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом који се ове године обележава под слоганом "Градимо будућност ка инклузивном , одрживом и приступачном свету за особе са инвалидитетом после пандемије Ковид 19". Све акције у Србији се спроводе са поруком "Србија без баријера". Са пријатељима који подржавају наше акције и наше Удружење се прикључило обележавању овог дана. Желим да позовем појединце и друштвено одговорне компаније да подрже рад нашег Удружења на начин на који то могу. Нашем Удружењу и деци је увек потребна помоћ и подршка пријатеља, рекла је Ана Вучинић, председник удружења "Да будемо сви једнаки".

Прикупљено је 66 пакетића, 13 за децу у Средњој пољопривредној школи и 53 за децу у ОШ "Свети Сава".

Удружење "Да будемо сви једнаки" успело је за две године да постане препознатљиво, а деца са сметњама у развоју и њихови родитељи видљивији. То је резултирало тиме да им се сада сами јављалу они који желе да им помогну.

Поред удружења "Да будемо сви једнаки" у Шапцу постоји и удружење "Живимо заједно". Два удружења блиско сарађују.

-Потрудили смо се да наше чланове учинимо што видљивијим у нашој широј друштвеној заједници. Верујемо да смо у томе добрим делом успели. Удружења су постигла доста тога на побољшању живота и рада за особе са инвалидитетом. Имамо и проширење капацитета удружења, у смислу да све више појединаца, организација и комапнија жели да учествује у нашим активностима. Све је у циљу тога да се особама са инвалидитетом, а поготову деци са сметњама у развоју и инвалидитетом,омогући што боље уклапање у ширу друштвену заједницу и да им се олакша свакодневни живот. Породице ове деце су неправедно занемарене и свакодневно се суочавају са проблемима који нису били препознати широј заједници. Због тога смо се базирали на помоћи како деци, тако и родитељима деце са сметњама у развоју, навела је Јелена Ђурђевић, члан оба удружења.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa