Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Мањи број заражених, надлежни апелују на поштовање мера

Након редовног састанка чланова Штаба за ванредне ситуације града Шапца командант Штаба др Александар Пајић истакао је да у последња 24 сата забележен мањи број новооболелих у односу на протеклу седмицу, али да је ситуација и даље озбиљна.

-Добра вест за наше суграђане је да после седам дана и константног броја оболелих преко 100, у дану иза нас имали смо 83 позитивна суграђанина. Ипак, ово не значи да је епидемиолошка ситуација добра. Још увек је 2.077 наших суграђана или ковид позитивно, или су били у контакту са оболелима и због тога су у кућној изолацији. У Општој болници је хоспитализован 151 пацијент. Иако је Републички кризни штаб донео одлуку да образовне установе, осим нижих разреда основних школа, пређу на онлајн наставу, ми у њима имамо коректну епидемиолошку слику. Активно оболелих ученика је 88 и 24 наставника, што је на укупан број ђака и наставника није алармантно. Сви они су код куће, те је важно да породице примењују праве мере заштите – рекао је Пајић и додао да градски привредници одговорно послују.

-Већина привредних субјеката у Шапцу понашају се одговорно, осим једног и ту тражимо прави начин да то санкционишемо, јер нико не може да се оглуши о мере које је Кризни штаб Републике Србије донео. Мислим да је одговорност кључна реч у овом таласу епидемије и да само одговорним понашањем можемо да се изборимо са ковидом.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa