Инфо

3. децембар 2020.3. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Др Поповић: У Болници 25 нових протокомера

У Општој болници „ Др Лаза К. Лазаревић“ тренутно се налази 151 пацијент, а током јучерашњег дана ова здравствена установа имала је највећи број пријема, 22, док је осам особа завршило болничко лечење, наводи директор ОБ др Слободан Поповић.

- У тријажној амбуланти, такође је био значајан број прегледа јуче, а то је 61. У јединици интензивног лечења је 11 пацијената, од тога два су на инвазивној вентилацији (интубирани), два на неинвазиваној, док су остали на високим протоцима кисеоника. Имали смо озбиљне радове на подстаници за развод медицинских гасова и средствима Министарства здравља успели смо да систем унапредимо, те су сада проширени капацитети, као и да стабилизујемо снабдевање кисеоника у ОБ. Током јуна и септембра добили смо значајан број кисеоничких места. Део система су протокомери без којег пацијент не може добити терапију и јуче је набављено 25 нових протокомера, што значи 25 нових места. Ово све је реализовано средствима донатора. Привредници Шапца су нам као и до сада изашли у сусрет, и дугујемо им велику захвалност, као и Министарству – рекао је др Поповић нагласивши да медицински радници улажу велики напор како би пацијенти били адекватно збринути.

-Ситуација је заиста озбиљна, ради се напорно дан-ноћ. Капацитета у Болници има, али не може се ићи у недоглед. Апелујем на све да остану у својим домовима, избегавају контакте, како би на тај начин помогли и себи и здравственим радницима и како бисмо из панедмије изашли као победници.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa