Инфо

4. децембар 2020.4. дец 2020.
Фото Интернет

Фото Интернет

Ново скраћење радног времена и забрана рада викендом ступају на снагу


Влада Србије је усвојила нове мере које се између осталог односе на радно време угоститељских објеката. Наиме, кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови и сплавови неће радити од данас од 17 часова до понедељка до 5 сати ујутру без изузетка.

У наредном периоду они ће радити од понедељка до петка од 5-17 часова али ће им бити дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Ново скраћење радног времена и забрана рада током викенда важиће и за Тржне центре, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице, дечије играонице.

Забрана рада викендом односи се и на фризерске и козметичке салоне, али и теретане, фитнес центре, базене, спа центре, балоне за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт. Свим овим објектима дозвољено је да раде радним данима од 5 ујутру до 17 часова.

Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине могу радити како радним данима, тако и викендом, до 21 час.

Апотеке и бензинске пумпе могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења.

Пијаце ће бити отворене и у данима викенда од 6 часова ујутру до 15 часова.

Још један изузетак представљају ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја. Они могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 час свакога дана.

Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

Професионални спортисти могу користити спортске објекте за припреме за своја такмичења у току викенда. Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије моћи ће раде радним данима, као и суботом и недељом, до 17 часова.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa