Инфо

4. децембар 2020.4. дец 2020.
Фото: Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Oбележавање 65 година Одељења за децу Библиотеке шабачке

Библиотека шабачка данас почиње са обележавањем значајног јубилеја, 65 година трајања Одељења за децу. Поред централног догађаја прославе, који је планиран за 16. децембар 2020. године и отварање изложбе „У књигама живи памет – друго, допуњено издање“ у Холу Библиотеке шабачке, припремљени су нови садржаји у дечјем делу Библиотеке са акцентом на читаоницу.

Читаоница, својеврсне Дечје библиотеке, је обогаћена иновативним кутцима који су осмишљени да деца различитог узраста проведу квалитетно и садржајно време у читању, учењу и забави. Поред већ познатих, Кутка за бебе и Кутка за младе, припремљени су и Драмски кутак, Кутак за слободан тренутак и Робокутак. Сваки је осмишљен као место у којем се кроз игру учи, стичу читалачке навике и даје могућност за широк спектар креативног изражавања, све у скалду са библиотекама XXI века које више нису места само за учење, читање и тишину.

Ова слављеничка година ће донети у Позајмном одељењу за децу и интересантне визуелне додатке. На монитору ће се приказивати све актуелности везане за рад са децом у Библиотеци а поруке о деци и одрастању најзначајнијих књижевника и мислилаца ће бити представљене у весело осмишљеним облачићима и дочекиваће све посетиоце.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa