Инфо

5. децембар 2020.5. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Преминула три ковид позитивна пацијента у шабачкој Болници

Све је већи број ковид позитивних у Шапцу. Током последњих 48 сати регистровано је 227 нових случајева. Тренутно је у шабачкој болници хоспитализовано 158 ковид позитивних пацијената. Јуче је било 10 нових пријема и осам отпуста. Са тешком клиничком слико, у респираторној јединици је девет пацијената, од чега су три интубирана. Хоспитализована су и два детета у црвеној зони педијатрије. Нажалост, током претходног дана била су три смртна случаја.



-За ова два дана тестирано је више од 600 особа у Шапцу, од чега је 227 позитивно. Не ради се више само ПЦР тестирање, него и антигенско, које је омогућило да се много већи број људи са симптомима тестира. Имамо три новооболела ученика нижих разреда. На снагу су ступиле нове мере, које ће трајати до 15. децембра. За то време ћемо видети да ли ћемо имати неких резултата са овом уредбом о престанку рада одређених објеката од петка до недеље. Јуче је народ реаговао као да ће све бити затворено. Сви су ишли у продавнице. Треба да схватимо да мора да буде тако, како бисмо имали што мање контаката, а не да их имамо што више као јуче или на "Црни петак". Не могу здравствени радници да реше ову ситуацију ако људи неће и ако не помогну, рекла је др Драгана Радојичић из Завода за јавно здравље Шабац.

Фото: Глас Подриња


Јуче је у шабачкој болници прегледано 57 пацијената у пријемно-тријажној амбуланти. Ургентни пријем имао је 60 прегледа, од чега шест прегледа.

-Имали смо јуче и хитне операције. Добра вест је да су се родиле четири бебе: два дечака и две девојчице. Неповољно је да је порастао број оболелих здравствених радника. Максимално се штитимо, али вирус нађе пут. Из дана у дан покушавамо да подигнемо капицетете Опште болнице за ковид пацијенте. Успевамо у свему томе. Све је већи број кисеоничких места. Од почетка епидемије имамо 100 нових кисеоничких места и 90 нових протокомера за зид, 35 нових концентратора 15 протокомера за боце. Све то је неопходно за кисеоничку терапију. Сада имамо 280 кисеоничких места. Улажемо максималне напоре, али бројке су све веће. Морају се и грађани одговорно понашати. Помажу нам и Држава и Град и привредници. Међутим, питање је где је крај нашим постељним капацитетима, кисеоничким местима и здравственим радницима који могу да збрину све ове пацијенте. Имали смо и три смртна случаја. Два у јединици интензивног лечења и један на одељењу. Најмлађи је стар 65 година и примљен је са срчаном декомпензацијом, алије био ковид позитиван. Најтарији од њих три је имао 75 година, навео је директор Опште болнице "Др Лаза К. Лазаревић" др Слободан Поповић.

Тренутно је у зеленој зони Опште болнице смештено 90 нековид пацијената.


Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa