Инфо

5. децембар 2020.5. дец 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Митрополија: Сам помен Амфилохију без присуства верника, црква отворена током дана

Митрополија црногорско-приморска саопштила је да ће сутра, 40. дана од смрти митрополита Амфилохија, служити литургију и четрдесетодневни помен у свим парохијским и манастирским црквама у митрополији и Епархији будимљанско-никшићкој.

У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици биће служена света архијерејска литургија којој ће присуствовати само представници СПЦ, а црква ће за све вернике бити отворена целог дана.

"Имајући у виду озбиљно епидемиолошко стање у Црној Гори, а сходно препорукама надлежних здравствених институција и званичним ставом и благословом наше цркве, литургији ће присуствовати искључиво свештенство и монаштво, док ће свим верницима бити омогућено да током целог дана прилазе и поклоне се гробу блаженопочившег митрополита Амфилохија, помоле се и запале свећу за покој његове душе", наводи се у саопштењу Митрополије.

У саопштењу се додаје да ће литургија бити затворена за све новинарске екипе, а да ће бити обезбеђен директан видео и аудио пренос који ће се емитовати путем интернет сајтова Митрополије и радија Светигоре.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa