Инфо

13. децембар 2020.13. дец 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Кисић Тепавчевић: Нећемо одузимати децу родитељима који се противе вакцинацији

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да Центри за социјални рад неће одузимати децу оним родитељима који буду спречавали вакцинацију против вируса корона.

"Реч је о апсолутно нетачним наводима и лажним вестима које изазивају узнемирење јавности, а посебно родитеља, будући да садрже апсолутно нетачне информације. Вакцинација против ковида 19 биће добровољна", рекла је Кисић Тепавчевић за лист Политика.

Кисић Тепавчевић која је и чланица Кризног штаб за борбу против короне, рекла је да ће нацрт закона о социјалној карти у наредних 15 дана бити достављен Влади Србије на разматрање и утврђивање предлога.

Како је рекла, његовим успостављањем биће обједињени подаци о социјално-економском статусу постојећих и потенцијалних корисника.

"Социјалне карте ће омогућити да грађани који су у најежем економском положају буду видљивији у систему, и на тај начин благовремено и ефективно остварити право на потребну подршку", истакла је Кисић Тепавчевић.


Извор Бета

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa