Инфо

16. децембар 2020.16. дец 2020.
Чадеж: Због превентивних мера услед пандемије велики пад прихода у свим областима, осим прехране

Чадеж: Због превентивних мера услед пандемије велики пад прихода у свим областима, осим прехране

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж рекао је данас да је од увођења мера затварања малопродајних објеката у Србији у 17 часова, као и викендом, због пандемије корона вируса, забележен пад прихода у свим областима које нису прехрамбене.

Он је на онлајн-скупу "Партнерство за будућност" који је организовао Кока-Кола систем у Србији, истакао да су истраживања која је спровела ПКС показала да се зараза не шири у малопродајним објектима, јер се тамо поштују мере, замоливши надлежне да размисли о ублажавању мера за места која нису ризична.

"Следећа два викенда су важна у пословању многих компанија, поготову оних које се баве продајом, јер неке у ове две недеље остваре приходе као у цела друга два месеца у години", навео је Чадеж.

Он је додао да су приходи Кока-Коле у угоститељству због мера, опали за 80 одсто, при чему 40 одсто прихода компаније потиче управо из овог сектора.

Директор продаје компаније Кока-Кола ХБЦ Србија Саша Марковић казао је да је та компанија 2019. године економији Србије допринела са 291 милион евра.

"Поносни смо на партнерства и допринос који дајемо за развој заједнице у Србији, а партнерства смо остваривали са произвођачима сировина, добављачима, трговинским и угоститељским сектором", истакао је Марковић.

Он је рекао и да је највећу корист имала Србија, кроз 159 милиона евра, односно 0,9 одсто свих пореских давања у 2019. години.

Марковић је навео и да Кока-кола има 1.700 директно запослених, док је на тржишту Србије у укупном ланцу запослено 14.400 радника.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa