Инфо

16. децембар 2020.16. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Изложба поводом 65 година Одељења за децу Библиотеке шабачке

Поводом обележавања 65 година Одељења за децу Библиотеке шабачке, градски храм књиге приредио је изложбу „У књигама живи памет, 2. допуњено издање“ која ће бити доступна у наредних месец дана за јавност.

Изложбу је отворила Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Сара Глигорић, некадашња чланица многобројних библиотечких радионица и Лука Виторовоћ, песник и кантаутор за децу, без присуства публике због тренутне епидемиолошке ситуације.

-Срећни смо што прослављамо јубилеј Дечјег одељења наше установе. То није празник само за нас библиотекаре, већ и за све малишане који долазе. Кроз нашу изложбу деца могу да се упознају са књигама и колико је важно да читају. Све малишане ће дочекати и видео обраћање наших најпознатијих дечијих писаца који ће поред рођенданске честитке указати на то зашто је важно дружити се са књигом - рекла је Александра Ердевички Томић.

Фото: Глас Подриња


Овогодишња, рођенданска, поставка је сачувала основни концепт
и елементе изложбе од пре пет година чији су аутори библиотекари али уз неколико битних допуна.

Историјату и функцији књига, које су представљене на десет весело осмишљених табли, придодат је део о разноврсним активностима, радионицама и многобројним програмима Одељења за децу од претходно обележеног јубилеја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa