Инфо

18. децембар 2020.18. дец 2020.
Буџетом предвиђено све што је важно за грађане

Буџетом предвиђено све што је важно за грађане

На данашњој седници Скупштине Града, поред буџета за 2021. годину усвојено је још неколико важних одлука. Усвојен је план детаљне регулације државног буџета Iб реда Шабац - Лозница у Шапцу, донет је Локални акциони план запошљавања, усвојена је одлука о кадровском плану за Градску управу града Шапца за 2021. годину, а образован је и Савет за екологију и зелену економију Града Шапца.

Седници поново нису присуствовали одборници опозиције, тако да су све тачке дневног реда изгласане једногласно.

Градоначелник Шапца Александар Пајић је истакао да му је велика част и задовољство што су одборници једногласно усвојили буџет Града за 2021. годину.

foto: Glas Podrinja


-Ово је реално највећих буџета у последњих 20 година. Верујем да је у њему побројано све оно што је битно за наше суграђане, а што је нова градска власт обећавала у изборном периоду. Много година причамо о пројекту реконструкције шабачке Опште болнице и сада су предвиђена средства за пројекат који ће бити урађен у 2021. години. Пројекти хале и отвореног олимпијског базена су такође предвиђени овим буџетом. Када су инвестиције у питању, ту је пре свега опремање Северозападне индустријске зоне, како бисмо створили услове да што већи број инвеститора дође у нашу Индустијску зону. Од пројеката који треба да буду реализовани следеће године, најкрупнији је Дом војске, што је инвестиција од интереса за Град Шабац и имамо наговештаје да ће и министарства помоћи да то буде репрезентативан објекат који ће служити како младим, тако и старијим суграђанима. Предвидели смо 120 милиона за пољопривреду и подстицајне мере за пољопривреднике, 240 милиона за кулутру, али смо смањили износе које ће медији добијати. Изборно обећање је било и да вртић у Шапцу неће више бити најскупљи у Републици. Од 1. јануара услуге у Предшколској установи ће појефтинити за 10 одсто за све кориснике, што је прва мера која води ка томе да та цена буде што нижа када будемо имали више средстава у буџету, рекао је Александар Пајић.

Председник Скупштине Града Немања Пајић сматра да је постојала добра расправа поводом изгласавања буџета, али да би она сигурно била доста боља да су и одборници опозиције присуствовали данашњем заседању.

foto: Glas Podrinja


-Опозиција је, нажалост, одлучила да на неки други начин комуницира са својим бирачима и грађанима. Мислим да би било много боље да овде, у парламенту, уз дискусију, изнесемо своје аргументе како бисмо дошли до што бољих одлука за наше суграђане. Скупштина излази у сусрет реалним ситуацијама и потребама. Дуго смо били без парламента, изборну процес се одужио и нова локална власт се формирала пред сам крај године и сусрела се са многим изазовима. Данас смо донели и неке важне стратешке документе, рекао је Немања Пајић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa