Инфо

18. децембар 2020.18. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Зеленовић: Узели су спејс шатл којим треба да управљају

Представници листе "Шабац је наш - Небојша Зеленовић" одржали су конференцију за медије на којој су говорили о седници Скупштине Града Шапца на којој је усвојен буџет за 2021. годину. Том приликом још једном су поновили да не признају резултате избора, да Скупштину сматрају нелегитимном, али и позвали одборницу Александру Павловић да врати мандат.

Носилац листе Небојша Зеленови је изјавио да су на седници изнете различите неистине.



-Напредњаци су у Шапцу затекли 205 милиона на рачуну, 30 одсто буџета у инвестицијама и само 17 одсто у платама. Оставили смо град који се најбрже развија, са највећом индустријском зоном у Србији. Захваљујући политици коју смо ми овде спроводили годинама према Локалном акционом плану запошљавања, који је данас предложен на Скупштини, пише да у Шапцу има 42.310 запослених. Током последњих годину дана се запослило скоро 2.000 људи у фирмама које су овде дошле и уложиле новац у развој свог бизниса. Током последњих 5,5 година у Шапцу се запослило 13.000 људи. То је наша заоставштина, рекао је Зеленовић.

Накадашњи градоначелник Шапца је рекао је тренутна власт у Граду у руке "преотела спејс шатл и сада треба њиме да управљају".

Говорио је и о 300 милиона које је Влада Републике Србије пребацила на рачун Града Шапца и назвао их наградом за посао које је СНС урадила.

-У буџету, тамо где пише "саобраћајна инфраструктура" од 300 милиона, 250 су трансфери од других нивоа власти. Претпостављам да је то тај новац и испоставиће се да ће то да оде на путеве који су радила државна предузећа на локалној територији, што је незаконито. Док су машине радиле говорили су да СНС ради пут, а сада ће га Шапчани и платити, рекао је Зеленовић.

Одборница Светлана Цвијановић је говорила о лошем стању у пољопривреди, којом се бави. Навела је да је цена свиња сада најнижа у протеклих 10 година, а да су трошкови производње за то време знатно порасли. Истакла је да је буџет усвојен за пољопривреду нешто већи него претходне године, али да је опредељен за пољопривреду и рурални развој.

-У рурални развој спада и култура и инфраструктура, а не само примарна пољопривредна производња. Доста више средстава је опредељено за предшколско образовање и васпитање. Ове године је 83,5 милиона већ, пара грађана Шапца. Ниједан динар за водовод и канализацију на селу. Да ли то значи да су грађани Шапца толико платили прелазак Немање Пајића у власт са СНС, рекла је Светлана Цвијановић.

Душан Туфегџић, одоборник и оснивач Покрета "Буђење" рекао је да се одборници опозиције носе са дилемом како да учествују на Скупштини која је нелегална и нелегитимна, а како са друге стране да не представљају људе који су их изабрали да их представљају.

-Обратио бих се лично Александри Павловић. Немам ништа против што је она прешла у табор Напредњака, али је проблем који је пренела. Људи су гласали против СНС и за нашу листу. Она има моралну одговорност да мандат врати људима који су гласали за њу, па нека онда види да ли ће бити потребна СНС, рекао је Туфегџић.

Рекао је да као председник Месне заједнице Штитар хоће ове године референдум и да се због тога и кандидовао на ту функцију. Ако не буде средстава за месне заједнице своје мештане ће позвати на грађанску непослушност и да не плаћау порез на имовину.

Милутин Станковић, одборник "Прилике" рекао је да су листе које чине локалну власт у току изборне кампање показале велико непоштовање према свим учесницима избора, тако што су направили договор пре краја избора ко ће чинити локалну власт. Такође је рекао и да одборници нису добили пословник о раду Скупштине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa