Инфо

21. децембар 2020.21. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Монографија у част Натине школе

Монографијом "Школа коју волимо", аутора Драгослава Мићића, шабачка Основна школа "Ната Јеличић" обележава шест деценија постојања и рада. Хроника Натине исписана је љубављу, као омаж ученицима, наставницима, запосленима и родитељима, нагласило је руководство школе.

-Осетио сам велику част и одговорност да као уђак прве генерације Натине школе напишем монографију и да се на тај начин одужим свим учитељима и наставницима за непроцењиво благо које су нам даровали, не само тада, него за читав живот. Циљ ми је био да ђаци још више заволе своју школу, да схвате праве вредности према којима ће одрастати и постати људи - каже Драгослав Мићић, аутор књиге, са уверењем да ће генерације које долазе оставити траг вредан памћења и да ће своја постигнућа дописати у књигу "Школа који волимо".

Директор ОШ "Ната Јеличић" Зоран Старчевић истиче да је облежавање јубилеја започело протекле године када је ова образовна установа добила фискултурну салу, а монографија и документарни филм преносе део богате историје ове осмолетке. Поносан је на традицију, упехе запослених и ученика, те се нада да ће Натина наставити и у будућности да ниже успехе.

-Сала је досањани сан свих генерација наше школе који нам је дао нову енергију да се трудимо више и улажемо у себе. Успели смо да оплеменимо и уредимо ентеријер школа у Шапцу и Дреновцу, како бисмо обезбедили пријатно окружење свим нашим ђацима и запосленим, а све у циљу квалитетније наставе. Оно што бих издвојио као посебност је монографија наше школе са симболичним насловом "Школа коју волимо". Овај животопис пиредио је наш познати аутор и публициста Драгослав Мићић, за нас, краће, комшија Драган. Због тренутне епидемолошке ситуације промоција ће бити у виду документарног филма који занинтересовани могу погледати на нашем сајту, фејсбук страници и инстаграму - наводи Зоран Старчевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa