Инфо

23. децембар 2020.23. дец 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Вучић: Сутра почиње вакцинација, највероватније прво за старачке домове

Председник Александар Вучић најавио је да ће вакцинација првим контигентом вакцине произвођача Фајзер почети сутра и то највероватније у домовима за старе особе, јер је та популација најугроженија корона вирусом.

Након посете газдинству у Голубинцима у Срему, Вучић је данас рекао да се ради о ограниченој количини тих вакцина а да се од средине јануара може очекивати масовнија вакцинација.

"Ако би успели да до краја јануара првом вакцином вакцинишемо милион грађана, то би био велики успех... У вакцини је спас, вакцина је спасила човечанство и да је нема, за неке друге ствари, питање је колико би људи било на планети. И зато је важно да почне што пре, да спасимо што више људи", рекао је Вучић.

Он је рекао да ће неко из врха државе такође примити вакцину, као сигнал грађанима да је она потребна и добра.

"Да ли ће Ана (Брнабић), ја или Дарија (Кисић Тепавчевић), или више њих - видећемо. Некога од нас ћемо да оставимо за другу, да покажемо људима да је добра свака вакцина коју наш здравствени систем добије", рекао је он.

Говорећи о здравственом стању председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, који је оболео од корона вируса, Вучић је рекао да је он у Бањалуци и да његово здравствено стање "није идеално".

"Он се добро држи али стање није идеално. Није како би волели, али није ни ужасно, да се изразим тим обичним речима. Он ће имати најбољу негу и све што лекари у Бањалуци и у Београду могу да ураде. У сваком тренутку смо спремни, ако буде потребе, да га примимо у Београд", рекао је Вучић.

Он је рекао да је екипа лекара из Србије, коју предводи директор Инфективне клинике из Београда Горан Стевановић, већ јуче отпутовала у Бањалуку да се консултује са лекарском екипом која лечи Додика.


Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa