Инфо

29. децембар 2020.29. дец 2020.
Поклон пакетићи за децу Вуковара

Поклон пакетићи за децу Вуковара

Као што је то пре неколико дана најављено, хуманитарном акцијом Мачванског управног округа, локалних самоуправа и Месне заједнице "Баир"Шабац, прикупљени су пакетићи који се данас, 29.децембра 2020. године одвозе у Београд, како би дипломатском путем били допремљени у Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару.



Намера свих који су у овој активноси учествовали је да у овој тешкој години обрадујемо српску децу у Заједничком већу општина у Вуковару /Република Хрватска/. У хуманитарној акцији, која је организована у сарадњи надлежних органа Републике Србије, локалних самоуправа Мачванског управог округа, Месне заједнице "Баир" Шабац и Заједнице већа општина у Вуковару прикупљено је 290 пакетића.



Координатор хуманитарне акције је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. Ову активност помогли су градоначелник Лознице, председници општина Крупањ,Мали Зворник, Љубовија, Богатић, Владимирци и Месна заједница "Баир" Шабац.

Велику помоћ у транспорту пакетића до Београда дао је Душан Станковић, власник Предузећа "Младост текстил"из Шапца.

Овим путем свим дародавцима захваљујемо на хуманом гесту, као и нашем суграђанину Душану Станковићу који је пакетиће превезао до Београда.

Намера нам је да подстакнемо и друге привредне субјекте и хумане људе да се одазову сличним акцијама, које ће Мачвански управни округ у наредном периоду реализовати. Брига о Србима ван граница Републике Србије , а посебно о младим нараштајима, трајног је катрактера и ми ћемо је убудуће доследно спроводити.

О самом догађају уручења поклона у Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару, јавност ће бити накнадно обавештена.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa