Инфо

15. јануар 2021.15. јан 2021.
Новости: Државна помоћ незапосленима, запосленима минималци

Новости: Државна помоћ незапосленима, запосленима минималци

Нови пакет државне подршке привреди и грађанима који треба да ублажи последице изазване пандемијом обухватиће и незапослене, објавиле су данас "Вечерње новости".

Како сазнаје лист, та категорија угрожених грађана сигурно ће добити одређену помоћ, а у Влади Србије се интензивно ради на дефинисању предлога и сагледавању колико ће средстава бити издвојено за ту намену.

Што се тиче подршке грађанима, која је прошле године била у виду исплате 100 евра за све који су то желели, министар финансија Синиша Мали је рекао да и о томе размишљају, уколико буде потребно.

Поједини стручњаци оспоравају ову меру, јер сматрају да новац треба циљано да се усмери ка најугроженијим категоријама становништва.

До половине фебруара биће дефинисан нови пакет помоћи. Према досадашњим најавама, разматра се подршка за целокупну привреду. То значи да би 1,05 милиона запослених могло да добије два или три пута по пола минималца, односно од 32.000 до 48.000 динара.

Како је најављено, нови пакет мера обухватиће и додатну подршку за најстарије суграђане у току године. Наставиће се и кредитирање привреде кроз гарантну шему.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa