Инфо

15. јануар 2021.15. јан 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Сарадња Шапца и Ваљева: Састанак градоначелника др Александра Пајића и градоначелника Лазара Гојковића

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић данас је у радној посети Шапцу. За првог човека центра Колубарског округа градоначелник др Александар Пајић организовао је пријем и састанак на ком су разговарали о унапређењу сарадње, заједничком деловању, размени искустава, као и примерима добре праксе у својим локалним срединама.

-Велико ми је задовљоство што сам данас угостио градоначелника Града Ваљева Лазара Гојковића. После више 20 година непостојања сарадње између два највећа града Колубарског и Мачванског округа разговарали смо о најбитнијим темама за грађане и једног и другог града– рекао је градоначелник Шапца додавши да су инвестиције стожер развоја.

- Разговарали смо и о инфраструктурним пројектима који су везани за Национални инвестициони план "Србија 2025" који ће бити финансиран од стране државе, као и о спремности пројеката и њиховој реализацији. Долазак домаћих и страних инвеститора, отварање нових радних места, од значаја су за Шабац и Ваљево. Такође, било је речи о реконструкцији Болнице у Ваљеву, јер су одмакли у припреми пројектне документације, те на основу њиховог искуства можемо сазнати више како би реконструкција Опште болнице у Шапцу текла по плану.

Фото: Глас Подриња


Као приоритет градоначелник Ваљева Лазар Гојковић истакао је напредак две локалне самоуправе, а први корак заједничке сарадње види у именовању новог вршиоца дужности начелника Градске управе Ваљево Небојше Петронића.

-Оно што бих истакао као важно је да Шабац и Ваљево у будућности блиско сарађују у циљу унапређења и оснаживања наших региона како бисмо могли да будемо пандан најразвијеним градовима у Србији и иностранству. Вршилац дужности начелника Градске управе Ваљево Небојша Петронић је из Шапца, и то је свакако вид сарадње између градова. Наш заједнички циљ је развитак оба града и добробит грађана. Драго ми је што сам у Шапцу и што сам имао прилику да разговарам за колегом о унапређењу сарадње на свим нивоима – закључио је Гојковић уз уверње да ће позитивна искуства бити имплементирана у оба града.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa