Инфо

15. јануар 2021.15. јан 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Отворене реконструисане просторије БК "Мачва"

Нове просторије Боксерског клуба "Мачва" свечано су отворене данас. Реч је о реконструисаном објекту у оквиру Спортско рекреативног комплекса "Стари Град", где ће, према речима спортско директора клуба Бранислава Јовичића, Мачва поново кренути путем великих успеха и старе славе.

Током вечери биће одржан и први тренинг у новом/реконструисаном објекту.

-Дошли смо у ту ситуацију да Боксерки клуб "Мачву" можемо да дигнемо из пепела и вратимо на старе стазе славе. Могу сви да виде да је објекат доведен до савршенства. Наш првобитни план је био да створимо услове за основни рад и функционисање, међутим како је време одмицало, више пажње смо посвећивали детаљима где смо створили салу каквом ретко који клуб у Србији може да се похвали. Радови још нису окончани, трају и онолико колико нам финансије буду дозволиле, толико ћемо се трудити да још побољшамо услове - истиче Јовичић и додао да је приоритет клуба популаризација бокса и велики број чланова међу најмлађима.

фото: Глас Подриња


-Интересовање деце је велико и то ми је посебно драго. Наш први и основни циљ је да најмлађи стасавају уз овај спорт и уз клуб и једна од најбитнијих ставки је да најпре буду праве формиране личности, а тек потом добри спортисти. То је принцип рада нашег клуба на којем ћемо инсистирати.

Изглед просторија Мачве је пример како се проблеми могу превазићи када постоји жеља и ентузијазам, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић, наводећи да ће Град увек бити уз клубове који на прави начин промовишу вредности спорта најмлађима.

-Ове просторије су пример како све може да се доведе у ред када привредници града који имају афинитет према спорту и који желе да се и њихова деца баве спортом на најбољи и најлепши начин. Управо овако нешто је то што град захтева од спортских клубова, спортских колектива и наравно да ће Град помоћи средствима из буџета, јер овакви ентузијасти то заслужују. Очекујемо много младих људи који ће се бавити спортом и који ће те прелепе вештине као што је бокс вратити на стазе старе славе. Град Шабац ће помоћи све клубове који окупљају велики број деце. Сигуран сам да ће Боксерски клуб "Мачва" на овај начин, уз професионални приступ раду вратити Шабац на стазе успеха и да ћемо поново имати шампиона - изјавио је градоначелник Шапца.

Уколико епидемиолошка ситуација дозволи, већ на пролеће или лето, шабачки љубитељи бокса могу гледати у свом граду учеснике из целог региона на интернационалној ревији "Златна чивија". Турнир ће бити преношен на ТВ Арена фајт. Клуб је на новом почетку и верујем да ће брзо поново сијати као некада рекао је председник Боскерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

-Мачва је један од најстаријих и најпрепознатљивијих клубова на простору бивше Југославије. Сигуран сам да ће поново клуб засијати старим сјајем. Реконструисана, нова сала отвориће своја врата за сву децу и младе који ће овде моћи да тренирају бесплатно и што је још важније, не само да уче бокс, већ да стасавају на принципима племените борилачке вештине. Бокс може да их научи да буду бољи људи, карактерно јачи, снажнији, да гледају животу у очи, науче да када падну треба да устану и наставе борбу. Верујем да ће из ове сале ускоро доћи нови шампиони који ће проносити славу клуба, града и Србије - уверен је Борвчанин, нагласивши да ће Савез увек бити подршка клубовима на заједничком путу ојачавања српског бокса.

-Наставићемо да будемо помоћ Мачви као и до сада. Помажемо у донирању опреме, чланови Мачве ће бесплатно суделовати на камповима Боксерског савеза Србије, ту смо за обуку свих који су заинтересовани за тренерски, судијски или супервизијски посао и могу да најавим да нам ускоро стиже група тренера са Кубе, а један ће одређени временски период провести у Шапцу и помагати у раду Мачви.

Боровчанин је нагласио да се нада да ће већ следеће сезоне "Мачва" поново бити део лигашког екипног такмичења и да се сви радују дерби дуелима против Лознице или Ваљева, посебним мечевима чије и сам део био у младости и којих се сећа и данас.
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa