Инфо

20. јануар 2021.20. јан 2021.
Аутор: Roman Zacharij - Сопствено дело, Јавно власништво, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6608293

Аутор: Roman Zacharij - Сопствено дело, Јавно власништво, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6608293

Свети Јован

Православни верници и Срспка православна црква данас се сећају проповедника и светитеља Светог Јована који је живео када је земљом ходао и Син Божији и који је Исуса Христа крстио у реци Јордан.

Свети Јован је рођен у породици јудејског свештеника, пола године пре Исуса, 7. јула, дана који се слави као Ивањдан, дан његовог рођења. Одрастао је по верским узусима, а убрзо је напустио дом да би као пустињак живео у близини реке Јордан. Отпочео је проповеди о скором крају света које су привлачиле многе људе. Долазили су на крштење које је обављао обредним потапањем у реци Јордан. Када је дошао код њега Исус из Назарета, рекао му је: "Ти треба мене да крстиш, а ти долазиш мени". Иако су Јована неки сматрали месијом, он је одбијао то да прихвати.

Погубљен је по налогу Иродове жене коју је оптужио за прељубу.

Многе породице у Србији Светог Јована славе као Крсну славу и по бројности је она трећа. Свима који данас славе желимо срећну Славу, уз жељу да је проведу у миру, хармонији, љубави и да већ наредне године поново буде организована уз већи број гостију.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa