Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Новости: Саслушано скоро 50 људи о прислушкивању Вучића, медју њима Хркаловић и Миленковић

Бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне метод Управе криминалистичке полиције (УКП) Дејан Миленковић познатији као Багзи, Срећко Лазић, некадашњи заменик начелника УКП, само је део од скоро 50 људи који су саслушани у предистрази нелегалног прислушкивана председника Србије Александра Вучића и његове породице, пишу данашње Вечерње новости.

Како лист наводи, позивајући се на своја сазнања, опсежна и детаљна истрага приводи се крају и "већ су прикупљени бројни докази да су шеф државе и чланови његове породице били под незаконитим 'мерама'".

"Хркаловић је у Сектору унутрашње контроле била неколико сати, али готово ни на једно питање није желела да говори. Најчешћи одговор је био: 'Не знам' и 'Не сећам се'. Не само када је реч о прислушкивању већ и о другим криминалним радњама", пишу Вечерње новости.


Унутрашња контрола испитивала је и првог човека службе која је "организовала" прислушкивање неких људи, који су били у контакту са Вучићем, а под плаштом наводних индиција да је реч о дилерима наркотика, пише овај лист.


Такође, наводи да су Миленковић, Лазић као и бројни бројни најближи сарадници Дијане Хркаловић детаљно причали о свему што се дешавало.


Неки од њених најоданијих људи испричали су да се све радили по њеном усменом налогу, а да је током њеног шефовања у МУП било и прислушкивање мимо наредби суда, пишу Вечерње новости.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa