Инфо

22. јануар 2021.22. јан 2021.
Pixabay

Pixabay

Јанковић: Вакцина против корона вируса се не препоручује трудницама ни онима склоним алергијама


Вирусолог Срђа Јанковић изјавио је данас да се вакцинација против корона вируса не препоручује трудницама зато што не постоје научне студије о том питању, али да до сада није било нежељених ефеката код жена које у том тренутку нису знале да су трудне, а примиле су вакцину.

Јанковић је на конференцији за новинаре Кризног штаба за борбу против корона вируса у Палати Србије рекао да су "бесмислене" тврдње да треба чекати годину дана да би се након вакцинисања планирала трудноћа, и додао да је довољно сачекати током самог периода вакцинисања, што је нешто више од месец дана.

Он је рекао да вакцину против корона вируса не смеју да приме они који су алергични на саму вакцину, на неки од састојака вакцине, или су склони тешким алергијама.
Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је рекао да очекује да ће све вакцине против корона вируса које су сертификоване бити прихваћене у свим земљама.

Тиодоровић је навео да нема проблема ни застоја у испорукама вакцина против корона вируса, осим да ће вероватно код оних који примају Фајзерову вакцину бити сачекано да буду сигурне друге дозе.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa