Инфо

22. јануар 2021.22. јан 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Вучић: Данас рекордан број вакцинисаних, више од 40.000


Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће до краја дана више од 40.000 грађана бити вакцинисано против корона вируса што је како је рекао, рекордан број.

Он је казао да набавка нових количина вакцина постаје "готово немогућа мисија".

"Постаје врло тешко доћи до вакцина. Ми бисмо били у стању да вакцинишемо око 81-82 одсто пунолетне популације Србије али немамо толико вакцина у оовм тренутку. Зато смо данас били у контакту са Британцима, са Кинезима, са Русима а покренућемо разговоре и са Индијцима који имају фабрику Астра Зенека", казао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

Додао је да наредне недеље очекује "нове добре вести" када је у питању набавка вакцина.

"Грчевито се боримо за сваку вакцину, разговараћемо са сваким у свету на ту тему јер сваки дан који уграбимо за вакцинацију, више ћемо живота спасити", рекао је Вучић.

Најавио је да ће Србија покушати да изгради сопствену фабрику вакцина против корона вируса.

"Нама ће вакцина бити потребна наредних пет, шест или седам година док не пронађу лек. Покушаћемо да направимо фабрику да можемо да произведемо довољно вакцина за наше становништво и за суседе јер велике земље узму све и колико год причали о солидарности, не оптужујући ту било кога, треба да гледамо 'у се и и у своје кљусе'. Приче о солидарности окачите мачку о реп", додао је Вучић.



Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa