Инфо

23. јануар 2021.23. јан 2021.
У Шапцу за три дана вакцинисано 2.286 особа
Саопштење Штаба за ванредне ситуације

У Шапцу за три дана вакцинисано 2.286 особа

У Шапцу је у последња три дана укупно вакцинисано 2.286 заинтересованих суграђана. У току јучерашњег дана 939 људи примило је вакцину против вируса корона. Држава сукцесивно шаље довољан број вакцина тако да заинтересовани суграђани не треба да брину јер ће бити довољно средстава за имунизацију и у наредном периоду. До сада је пристигло око 5 000 доза.

У последња 24 часа на територији града Шапца ковид позитивно је 58 суграђана. Укупно је преминуло три пацијента од којих је један корисник Геронтолошког центра. Ове бројке опомињу да нема места опуштању и да сваки појединачни догађај са непоштовањем мера заштите може значајно повећати број инфицираних суграђана. Због тога апел чланова Штаба за ванредне ситуације свима за стриктно поштовање мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије.

У шабачкој болници хоспитализовано је 136 пацијената позитивних на корона вирус, а у црвеној зони педијатрије налази се четворо деце и четири мајке које су ковид позитивне и у добром су стању.
У Црвеној зони акуштерства Службе гинекологије у последња 24 часа порођена је трудница која је антигенски позитивна на корону, порођај је протекао добро, и мајка и беба су у одличном стању.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa