Инфо

24. јануар 2021.24. јан 2021.
Pixabay

Pixabay

АМСС: Позив возачима на опрез услед ветра и одрона

Возаче на путевима у Србији данас очекују углавном добри услови за вожњу, уз појачан ветар у кошавском подручју и на планинама, а на путевима кроз планинске пределе опрез је потребан због могућих одрона, саопштио је Ауто мото савез Србије.

Одрони су учестали поред Ибра између Рашке и Краљева, на Ђердапској магистрали од Великог Градишта и Доњег Милановца ка Кладову, у Овчарско-Кабларској, Грделичкој, Сићевачкој и Дренској клисури, наведено је у саопштењу.

АМСС подсећа возаче да пазе на брзину кретања и да буду концентрисани за воланом како би на време реаговали ако примете опасност на путу, али и оштећења на коловозу после обилних падавина и јаких мразева, чија је санација у току.

Нема непроходних путних праваца, а забране за шлепере и камионе с приколицом на снази су на путу Јошаничка Бања - Копаоник, Краљево - Брезна - Гоч, Копаоник - Рудница.

На станицама за наплату путарине нема задржавања, а према информацијама Управе граничне полиције на граничним прелазима само на Батровцима теретна возила чекају око сат времена.

АМСС подсећа возаче да гранични прелаз Бачки Виногради ради сваког дана од 7.00 до 10.00 и од 16.00 до 19 часова, док на граничном прелазу Бачки Брег мађарске власти усмеравају путнички саобраћај на Хоргош и Келебију.

Са мађарске стране гранични прелаз Бачки Брег отворен је само за локално становништво које живи у зони 30 километара око тог прелаза, подсећа АМСС.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa