Инфо

24. јануар 2021.24. јан 2021.
screenshot TV "AS"

screenshot TV "AS"

Начелник МУО за ТВ "АС" поводом масовне имунизације грађана и епидемиолошке ситуације на територији Округа

-За град Шабац масовна имунизација се спроводи у Средњој економској школи Стана Милановић,док се медицинско особље Дома здравља и Опште болнице Шабац може вакцинисати у Дому здравља. У осталим локалним самоуправама поступак имунизације се успешно спроводи. У Лозници се обавља на пет пунктова, у Дому здраваља Лозница, амбулантама у Бањи Ковиљачи, Лешници,Трбушници и Драгинцу, које су симетрично распоређене према територији града, чиме је становништву олакшан долазак на вакцинацију. У општини Богатић имунизација се спроводи на два пункта у Месним заједницама Дубље и Клење,услед повећаног броја долазака оболелих у Дом здраваља у Богатићу. У свим осталим локалним самоуправама имунизација се врши у домовима здравља, осим у општини Мали Зворник где се обавља у сали Средње техничке школе - истакао је начелник МУО, Владан Красавац поводом имунизације грађана Мачванског управног округа за Информативну емисију "На лицу места" РТВ АС и додао:

screenshot TV "AS"


-Вакцинални пунктови раде од 08 часова ујутро до 15 часова, а одзив грађана је велики. И овом приликом држава Србија је показала велику одговорност према свом народу у процесу имунизације, јер је омогућена масовна имунизација, избор вакцине којом се спроводи имунизација и свакодневни прилив нових количина вакцине.Тренутно се процес имунизације у Мачванском управном округу спроводи кинеском вакцином Синофарм.

-Пратећи извештавање страних медија и Светске здравствене организације, Србија и Мађарска су окарактерисане као најуспешније државе у Еврпи у начину спровођења процеса имунизације-нагласио је начелник Владан Красавац.

Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа у односу на претходни период је нешто боља,а мере које су прописане од стране надлежних државних органа у потпуности се примењују на територији градова и општина Управног округа. Највећи борј оболелих је и даље у Шапцу, Лозници и општини Богатић. Контрола спровођења мера врши се свакодневно од стране републичких и локалних инспекција. На дневном и недељном нивоу извештаји се достављају Радној групи и Комисији Кризног штаба која је надлежна за контролу спровођења мера у циљу спречавања ширења епидемије COVID-19.

Најефикаснији начин да се заустави епидемија је управо вакцинација становништва. Апелује се на грађане да се пријаве за вакцинацију преко портала еУправе, кол центра или одласком на вакцинални пункт. Држава Србија је обезбедила довољне количине вакцине за имунизацију становништава, јер је у интересу и грађана и државе да што већи број људи буде вакцинисан.

Кабинет начелника
Владана Красавца
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa