Инфо

26. јануар 2021.26. јан 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Наставља се имунизација Шапчана: Потребна пријава за вакцинацију путем Е-управе, или позивом контакт центра

Имунизација Шапчана настављена је током недеље и због повећаног интересовања више од 5000 грађана је за седам дана примило прву дозу кинеске вакцине Синофарм. Према одлуци Министарства државне управе и локалне самоуправе, од уторка, на пунктове за вакцинацију ће моћи да дођу само они који су послали пријаву путем портала Е-управа, или позивом на број 0800 222 334 и добију обавештење о заказаном термину.

-До сада је вакцинисано 5250 наших суграђана кинеском вакцином произвођача Синофарм. Од Министарства државне управе и локалне самоуправе добили смо обавештење да се вакцинација на пунктовима врши само за грађане који су се пријавили путем Е-управе и добили термин, како би се избегле гужве и редови. Претходних дана смо имали значајан број суграђана који су дошли на имунизацију, а нису имали заказан термин. Апелујемо на све суграђане да се пријаве путем портала Е-управе, или путем телефона 0800 222 334 од 8 до 20 часова. За суграђане који имају више од 65 година неће бити потребно заказивање – истакла је директорка Дома здравља др Јасмина Станковић.

Фото: Глас Подриња


Члан градског већа Стеван Матић одлучио се за вакцину, јер сматра да је то најефикаснији начин заштите, и позвао све да се пријаве за имунизацију.

-Ни једног тренутка се нисам двоумио, не само као члан Градског већа, него и као потпредседник Удружења пензионера Шабац да будем пример и позовем своју популацију да без бојазни верује лекарима, јер немамо коме другом. Они се херојски боре за наше животе, а сматрам да само вакцинацијом штитимо и себе и друге. Због тога треба да се вакцинишемо, а кинеску сам одабрао јер сам видео да су се за исту одлучили и градоначелник Шапца, као и директор Заводa за јавно здравље – рекао је члан Градског већа Стеван Матић и нагалсио да је „реч струке пресудна у очувању здравља“.

Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa