Инфо

26. јануар 2021.26. јан 2021.
Бета

Бета

Припрема се међусобно признавање електронских сертификата о вакцинацији између Србије и Грчке

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић изјавила је данас да је Меморандумом о разумевању у области туризма у условима пандемије корона вируса, који треба да потпишу Србија и Грчка, предвиђено међусобно признавање електронских сертификата о вакцинацији.

"На тај начин биће омогућен улазак грађанима обе земље који су вакцинисани, док ће за грађане који нису вакцинисани бити обавезан ПЦР или антигенски тест. Такође, на граници ће се радити насумични брзи тестови", казала је Матић након онлајн састанка са министаром туризма Грчке Харисом Теокарисом.

Матић и Теокарис усагласили су ставове о потписивању заједничког Меморандум о разумевању у области туризма у условима пандемије корона вируса који ће дефинисати услове уласка путника из Србије у Грчку, односно из Грчке у Србију, у периоду од 1. маја до 1. октобра 2021. године, прецизирано је из министарства.

Матић је напоменула и да ће грађани који до сада нису могли да остваре заменска путовања за Грчку, а склопили су уговоре са туристичким агенцијама, моћи то да ураде до 31. децембра 2021. године.

"Отварање грчке границе за наше грађане током летње сезоне биће симболична слика потпуне нормализације наших живота, али и још једна потврда о дубоком и истинском пријатељству и изванредним билатералним односима између Србије и Грчке", поручила је министарка.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa