Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Циљеви нису промењени, Шапчани желе титулу

Ватерполо клуб "Шабац" полусезону је окончао на четвртој позицији, но иако су тренутно три велика ривала боље пласирана, жеља браниоца титуле је да епитет шампиона Србије сачува и по завршетку текуће сезоне. Рокада на месту тренера и неке измене у тиму нису ништа променили у односу на прокламоване циљеве, наведено је на данашњој конференцији за медије клуба.

Место првог тренера преузео је доскорашњи спортски директор Анто Васовић, некадашњи репрезентативац Југославије, док ће Емил Николић њему асистирати у раду са првим тимом и водити рачуна о стручном раду и његовом унапређењу кроз рад свих старосних категорија.

-Примарни циљ је одбрана титуле и без обзира на ситуацију на табели, још је довољно времена да се односи снага промене. Имамо апсолутно повререње у играче којима располажемо и за нас су они најбољи на свету. Задатак стручног штаба је да извуче максимум од њих, да буду спремни за све изазове, а верујемо да је њихов максимум довољан, уз малу дозу среће, да нас доведе до врха - рекао је Анто Васовић.

фото: В. Алексић


Емил Николић је пред новим задатаком, али не и непознатим изазовом. Кроз рад са свим категоријама тежиће да се учврсти систем који ће из домаће школе творити јак сениорски састав.

-Једини начин да резултати остану на високом нивоу и да клуб функционише квалитетно, економски стабилно, не само Шабац, него било који је да обезбеди изградњу играча из сопственог погона који имају јаке споне са клубом, живе са њим и напредују кроз познат систем. Помагаћу Анти, објективне околности су утицале да изгубимо неке мечеве које смо могли и да победимо, али тек следи плеј оф и прилика да покажемо снагу - истакао је Николић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa