Инфо

28. јануар 2021.28. јан 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Вуксановић: Дошао сам како бих се борио за пехар

Састав шабачких ватерполиста претрпео је измене у досадашњем току прелазног рока. Конкуренцију у екипи појачали су Срђан Вуксановић, репрзентативац Казахстана који се после више година враћа у Србију и Драган Драшковић, препрезентативни бек Црне Горе, док је тим напустио његов репрезентативни колега Филип Гардашевић, нови ватерполиста "Новг Београда".

Вуксановиће је већ имао искуство наступа у Шапцу, бранећи боје "Будве" и остао му је у сећању базен и око њега испуњене трибине, фудбалска атмосфера. Нада се да ће ускоро бити прилике да то поново осети, а позив да дође у Шабац прихватио је како би помогао у борби за највиши пласман.

-О Клубу сам чуо само речи хвале, атмосферу сам осетио, а највише су ме привукле амбиције, јер желим да играм за тим који жели највише. Пресрећан сам што се враћам у Србију и желим да целог себе дам како би мој нови клуб одбранио прво место. Имам елан и једва чекам да уђем у баезн са капицом Шаца, заиграм и допринесем добрим резултатима - навео је Вуксановић.

фото: В. Алексић


На неки начин појачање у другој полусезони је и Радослав Филиповић. Млади голман је у Шапцу већ другу сезону, али је готово два месеца био ван базена због проблема са вирусом.

-То сам оставио иза себе, резултати на тестовима оптерећења су добри, од почетка јануара сам у тренажном процесу и радујем се утакмицама које следе. Желели смо бољи пласман на половини овог дела сезоне, али имамо довољно простора да га поправимо, квалитет нам не недостаје, уверен сам у то - рекао је Филиповић.

Спортски директор и први тренер "Шапца" Анто Васовић истакао је да клуб може остваривати успехе само ако стално стреми највишем.

-Желим да се захвалим Граду за сву досадашњу помоћ и биће нам изузетно потребна и у наредном периоду како би одржали корак са Радничким, Новим Београдом, Звездом, али не само њима. Партизан се буди, Војводина такође и ако не ове, онда већ наредне ће та два тима бити кандидати за титулу, уз постојеће. Уколико се мало заостане, врло лако са врха склизнете у средину. Наше амбиције нису мале, али се трудимо да створимо основ за њихово остварење. Ово је град где се ватерполо воли и учинићемо све да и у будућности радујемо наше навијаче.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa