Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Фото Глас Подриња

Фото Глас Подриња

CTG апарат омогућио пружање нове услуге

Труднице са подручја коцељевачке општине више неће морати да у поодмаклој трудноћи одлазе на контролне прегледе ради мерења контракција у најближи здравствени центар удаљен 40-ак километара, јер је дом здравља “Др Даринка Лукић” коначно успео да обезбеди CTG апарат.

Донирали су га запослени у компанији „Microsoft software” doo у оквиру акције “Битка за бебе” Фондације Б92, а вредност овог апарата је око 300 хиљада динара.

-Стигао је најмодернији CTG са две сонде, који поред обичне, омогућава праћење и близаначких трудноћа. Захваљујући њему сада можемо да видимо да ли постоје контракције и одговор бебиног срца на њихову појаву- објаснила је др гинеколог Весна Поповић.

Досадашња пракса је била да се труднице из овог краја на контролне прегледе упућују у Шабац, јер је то процедура прописана Законом о здравственој заштити. Међутим, будуће мајке су се углавном одлучивале да ове прегледе обаве код лекара у приватној пракси. Набавком CTG апарата ова услуга им је доступна потпуно бесплатно у Коцељеви, што ће им уштедети и време и новац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa