Инфо

22. фебруар 2021.22. феб 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Министарка Марија Обрадовић у посети Шапцу

Разговори о пројектима и улагањима

Министарка државне управе и локалне самоуправе, Марија Обрадовић, поред присуствовања додели уговора о раду слабовидом Николи Нинковић у Градској управи, разговарала је и са градоначелник Шапца Александром Пајићем и обишла јединствено управно место у Градској управи. Такође, посетила је и ванкцинални пункт у сали Економске школе.

Фото: Глас Подриња


-Са градоначеником сам разговарала о улагањима која Министарство државне управе и локалне самоуправе може да направи када је Шабац у питању. Разговарали смо и о неким пројектима који очекују Град Шабац, конкретно о два за која су аплицирали из Градске управе. Ради се о реновирању дела матичне службе, које ће бити не само визуелно боље уређено, него ће добити и неке нове софтверске и системске функције да може да пружа боље, брже, практичније услуге грађанима Шапца. Прошло је годину дана како је Министарство државне управе и локалне самоуправе отворило јединствено управно место у Шапцу и оно сада изузетно функционише. Увек може да буде боље, а чини се да треба да буде и веће. Посебно ме радује да су грађани задовољни, да нема великих гужви и чекања, што и јесте суштина јединственог управног места- да на једном месту, уз уштеду новца и времена грађани реше свој проблем, рекла је министрака Обрадовић.

Фото: Глас Подриња


Министарка је навела да је Министарство државне управе и локалне самоуправе помаже у организацији имунизације широм Србије у сарадњи са градовима и општинама. Рекла је да је Шабац један од градова који са око 18.000 вакцинисаних и ревакцинисаних, може да буде поносан.

Фото: Глас Подриња


-Позиван све грађане, не само Шапца, него целе Србије, да се у што већем броју пријављују путем еУправе и телефона, како бисмо имунизацију спровели што пре и постигли колективни имунитет неопходан да се озборимо са Ковидом, рекла је Марија Обрадовић.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Шапца Александар Пајић још једном је подсетио да су у предизборној кампањи обећали да ће Шабац тесно сарађивати са државом и да то и испуњавају.

-Данас смо договорили реализацију неких пројеката који су зацртани и за које је Град Шабац аплицирао код ресорног Министарства, рекао је Александар Пајић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa