Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Друга седница Савета за екологију града Шапца : У фокусу органска производња

Друга седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца организована је данас. Осим усвајања Програма Савета 2021, најзначајнија тема била је потенцијали органске пољопривредне производње и едукација будућих произвођача.

-Током седнице главна тема била је органска производња и пољопривреда. Желели смо да укажемо да овај вид производње није „баук“ и да је веома лако доћи до одређених сертификата ако се ради по принципима органске производње. Залагаћемо се да град даје субвенције произвиђачима који се баве традиционалном начином прољопривреде како би прешли на органску. Ово је могуће да се реализује у виду садног материјала и дозвољене препарате за овај вид производње који може да донесе много веће приносе кроз већу цену самог производа и лакши пласман. Самим тим чувамо животну средину – каже Жељко Димитрић органиски произвођач ароније из Мале Врањске.

Здраве намирнице у исхрани суграђана су коначни таргет, а на путу ка томе треба превазићи различите факторе.

-Једана од кључних ствари је програм рада Савета за 2021. годину, те као што је важна тема загађење ваздуха, тако је актуелна сеница посвећана пољопривреди. Много је фактора који онемугућавају да на наше трпезе стигне здрава храна. Један од основних циљева Савета је да предложи мере, инструменте и стратегије које треба Град са спроведе како бисмо то испунили. Очекујем да ће и Савет својим активности подстакнути посвећеност локалне самоуправе да оствари предлоге и биће отворен за комуникацију са свим значајним чиниоцима друштва као и свим грађанима - истакао је др Дејан Павловић, градски одборник.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa