Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Приговор ЗЗС на одбачену кривичну пријаву

Више јавно тужилаштво у Новом Саду, посебно одељење за сузбијање корупције, одбацило је једну од кривичних пријава коју је Градски одбор странке Заједно за Србију поднео после избора у Шапцу. Пријава се односи на Мачвански Причиновић.

Председник Правног одбора ЗЗС Александар Мијаиловић данас је поднео приговор на ову одлуку Апелационом јавном тужилаштву у Новом Саду, које има рок од 15 дана да одлучи о њему.

-Ми смо кривичну пријаву поднели на основу видео снимка који се појавио на друштвеним мрежама на ком један мештаним Мачванског Причиновића признаје да је примио 2.500 динара у замену за глас за Српску напредну странку. Поред експлицитног признања, рекао је и да су сви у ромском насељу примили новас од СНС. Више јавно тужилаштво у Новом Саду је навело да нема основа сумње да је кривично дело извршено. То је потпуно невероватно, с обзиром да имамо признање које се уклапа са свим осталим доказима. Потпуно је нејасно како је ВЈТ донело закључак да нема кривичног дела. Поред тога, навели су и да ми немамо право на приговор као оштећени, с обзиром да нису оштећена лична права. Међутим, изборно право је лично право и оно је у овом случају оштећено. Због тога ми данас подносимо приговор Апелационом јавном тужилаштву у Новом Саду, које има две опције: једна опција је да наложи ВЈТ да настави кривично гоњење, а друга опција је да преузме истрагу и настави је, рекао је Александар Мијаиловић.

Странка Заједно за Србију поднела десетине кривичних пријава након избора. Мијаиловић је навео да су неке од њих одбачене, а да су други процеси још у току.

-Кривичне пријаве су поднете и Тужилаштву за организовани криминал. Ту се још увек ништа није дешавало. Што се тиче одлука Управног суда, нити су објављене на сајту нити су достављене, тако да ми не знамо да ли је Управни суд донео те одлуке. Када се ради о Уставном суду, апсолутно се не оглашава од марта прошле године. Никакву одлуку нису донели, а ми смо поднели 18 уставних жалби. Када би се одлучило по једној то би довело до понављања избора, рекао је Мијаиловић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa