Инфо

26. фебруар 2021.26. феб 2021.
Image by Ata Corumluoglu from Pixabay

Image by Ata Corumluoglu from Pixabay

Угоститељски објекти и тржни центри раде током викенда до 14 часова

Кризни штаб донео је данас, након ванредне седнице, нове мере у борби против коронавируса у Србији.

Како је и раније најављивано, Кризни штаб је пооштрио мере за викенд, па ће тржни центри, кафићи, ресторани и остали угоститељски објекти радити скраћено – до 14 сати.

Ипак, како незванично сазнајемо, услужне делатности – попут попут фризера и козметичара, али и теретана – радиће као и до сад, до 20 сати.

Угоститељски објекти, кафићи и ресторани раде током овог викенда до 14 часова. Неометано раде медицинске и ветеринарске ординације и лабораторије. После 14 сати радиће и прехрамбене продавнице и апотеке. Бензинске пумпе после 14 х искључиво могу да служе за сипање горива. Неометано ради и досатава хране, али не ради шалтерска продаја.

Подсећамо, Кризни штаб би данас требало да одлучи о детаљном пооштравању епидемиолошких мера којима је циљ да се смањи даље повећање броја заражених коронавирусом. Ова одлука је требало да буде донета још у среду, али Кризни штаб, како наводи сам министар здравља, већ неколико дана “мери” док не пресече које ће мере да пооштри. Као могуће пооштравање мера наводи се ограничавање рада угоститељским објеката у скијалиштима, као и уопште скраћење радног времена кафића и ресторана за евентуално сат или два у односу на постојеће.
Нова С

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa