Инфо

26. фебруар 2021.26. феб 2021.
Општина Богатић

Општина Богатић

Реализација пројекта увођења примарне сепарације комуналног отпада у Oпштини Богатић

Општину Богатић посетили су представници Министарства заштите животне средине. Централна тема радног састанка руководства општине Богатић и Јавно комуналног предузећа са гостима из министарства је имплементација плана за увођење примарне сепарације комуналног отпада у Oпштини Богатић.

Општина Богатић ће кроз реализацију пројекта који ће бити финансиран кроз програм ИПА 2017 добити инвестицију у вредности од 222.000 евра, уз учешће локалне самоуправе у суфинансирању од 15%. Предвиђена је набавка троосовинског возила за сакупљање и превоз отпада, капацитета 20 кубика, са механизмом за пресовање отпада и могућношћу за прихватање канти и контејнера, као и 1.849 канти од 240 литара и 44 пластична контејнера. Наша општина је уврштена у овај програм и до краја текуће године се очекује завршетак целокупног поступка.

На овај начин ће се несумњиво олакшати функционисање Јавно комуналног предузећа и додатно унапредити рад, али ће се и створити технички услови за проширење услуге одношења отпада у још неколико месних заједница на територији наше општине, што је од примарног значаја за грађане у овом тренутку.

Такође, у плану је нов пројекат у коме ће Oпштина Богатић узети учешће, а који ће се односити на одвајање зеленог отпада (компостирање). Кроз пројекат би се обезбедила неопходна опрема за практичну реализацију, а обухватао би набавку возила за транспорт, колске ваге, трактора са наменским прикључком (таруп и превртач), затим опреме (вреће за индивидуално раздвајање зеленог отпада у домаћинствима) и слично.

Све наведене инвестиције и планиране активности имају своју економску и еколошку оправданост и служе заштити општег интереса.
Општина Богатић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa