Инфо

26. фебруар 2021.26. феб 2021.
Одговор др Дејану Павловићу
Саопштење Завода за јавно здравље Шабац

Одговор др Дејану Павловићу

Др Дејане,

Иако смо прекинули да полемишемо са Вама још од Вашег ауторског чланка у Гласу Подриња када сте показали да не знате да НО2 није хемијска формула амонијака, морамо се осврнути на манипулације којим се служите.

Као прво Савет који помињете је основала нова градска власт и другим мерама је показала да ће се на решавању тог проблема радити, али да се ради о комплексном и вишедеценијском еколошком проблему.

Као што нисте Ви увели мониторинг квалитета ваздуха у Шабац нити ћете, засигурно, решити питање аерозагађења, морамо се осврнути на крајње непријатељски став који имате према Заводу за јавно здравље Шабац. Тражите доступност старих података до које само границе, иако имате последњих пет година. А, онда тражите податке о аерозагађењу у "реалном времену". Врло често се служите том кованицом, што лично што сакривени иза разних удржења и група на друштвеним мрежама.

Па, да Вас научимо. Не постоји валидан мониторинг квалитета ваздуха у реалном времену, односно тренутно. Мора проћи одређен период да би се могло извршити иоле поуздано мерење квалитета ваздуха. Мерења присуства честица и гасова у ваздуху су јако деликатна и не могу се мерити тек тако, било чиме или како др Дејан Павловић мисли. Циљ Завода за јавно здравље Шабац је да тачно, у складу са уговореним обавезама, овлашћењем и акредитацијом изврши тачна мерења у оквиру којих други државни органи и наручилац мерења могу да предузимају адекватне кораке.

Ваш циљ је лична промоција са циљем промоције личне политичке странке, која се бави екологијом због дизања рејтинга, а регистрована је као странка руске националне мањине што је податак сам за себе.

Пошто сте пуни замерки на наш рад и показујете велику бригу да унапређујете наш рад, предлажемо Вам да се као специјалиста ургентне медицине бавите унапређењима из делокруга своје специјалности.

Овим бисмо завршили полемику са Вама и предложили да се свако бави послом за који је стручан.
Завод за јавно здравље Шабац

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa